MUNKAHELYI STRESSZ ÁRTALMAINAK CSÖKKENTÉSE TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL

A holisztikus energiaterápia a stressz csökkentése révén hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a menedzser betegségek és a stressz által okozott fizikai és lelki problémák megelőzéséhez.

Az Öt Tibeti Rítus

Energia növelő, súlycsökkentő, önbizalom növelő jógagyakorlatok, melyeket otthon is könnyedén elvégezhet

Az Öt Tibeti Rítus egy rendkívül hatékony egészségmegőrző és energetizáló mozgásforma melyet bárki könnyedén elsajátíthat. A fokozatosság elvét azonban itt is célszerű betartani.

Kiválóan alkalmas a szervezet energetikai rendszerének karbantartására, segíti az anyagcsere folyamatokat, rendszeres gyakorlásával hozzájárul az optimális testsúly megtartásához, illetve a testzsír csökkentéséhez.

A gyors fogyókúrák egyik legegyszerűbb természetes és alternatív kiegészítője. Lerövidíti a hasi, deréktáji és combról történő fogyás időszükségletét. Gyakorlásával könnyedén visszanyerhető a túlsúly miatti esetleges önbizalom hiánya.

Optimalizálja a belső szervek és mirigyek működését, ezáltal számíthatunk néhány egészségügyi probléma megszűnésére illetve a testi tünetek, az izületi és izomfájdalmak csökkenésére.

Lelki hatásait tekintve növeli a belső tartást és önbizalmat. Segíti a lelki problémák feldolgozását és a depresszió leküzdését.

A tapasztalatok szerint késlelteti az öregedési folyamatokat is!

A gyakorlatokat itt lehet megnézni >>>>  VIDEO

A gyakorlatok leírása:

1. gyakorlat: Álló helyzetben forogjunk balról jobbra nyitott szemmel, amíg el nem szédülünk. Közben a karunk oldalsó középtartásban van, felfelé néző tenyérrel. Ezzel a gyakorlattal felgyorsíthatjuk az energiaáramlást a testünkben.

Amire jótékonyan hat:
- visszér
- csontritkulás
- fejfájás

2. gyakorlat: Feküdjünk hanyatt a földön, karunkat nyújtsuk ki a testünk mellett. Emeljük fel a fejünket, aztán a lábunkat is merőlegesen, aztán lassan engedjük vissza mindkettőt a földre. Próbáljunk minél inkább hasizomból dolgozni, a kéz erőteljes megtámasztásával, az ízületeinket pedig kíméljük!

Amire kifejezetten jótékonyan hat:
- ízületi gyulladás, csontritkulás
- szabálytalan havi vérzés, a klimax tünetei
- emésztési és bélbajok,hátfájás
- a láb és a nyak merevsége

3. gyakorlat: Térdeljünk le a földre, kezünket hátulról támasszuk a combtövünkre. Hajtsuk előre a fejünket, állunkat szorítsuk a szegycsontra, és közben fújjuk ki a levegőt. A belégzéshez nagy ívben hajoljunk hátra. Itt is igyekezzünk a has- és combizmot használni, hogy óvjuk a gerincünket! Ha már sokat végzünk ebből a gyakorlatból, pihenésképpen ráülhetünk a sarkunkra, és a földre hajthatjuk a homlokunkat.

Amire kifejezetten jótékonyan hat:
- ízületi gyulladás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- klimax tünetei
- emésztési problémák
- hát- és nyakfájás
- arcüregproblémák

4. gyakorlat: Üljünk le a földre kinyújtott lábbal. Hátunk legyen egyenes, a lábfejek egymástól kb. 30 centire legyenek. Tenyerünket pihentessük a földön a csípő mellett, előre néző ujjakkal. Kilégzéskor hajtsuk előre a fejünket, belégzéskor pedig hátra, és belégzés közben tenyerünkre és talpunkra támaszkodva emeljük fel a csípőnket előre, mintha egy asztalt alkotnánk a testünkből! Megpihenhetünk ülésben, felhúzott térddel.

Amire kifejezetten jótékonyan hat:
- ízületi gyulladás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- klimax tünetei
- arcüregproblémák

5. gyakorlat: Ereszkedjünk le nyújtott karú fekvőtámaszba, majd belégzésnél eresszük le a csípőnket, kilégzésnél pedig toljuk fel. Eleinte legyünk nagyon óvatosak a kilengéseknél, aztán ahogy lazulnak az ízületeink, lehetünk egyre bátrabbak.

Amire kifejezetten jótékonyan hat:
- ízületi gyulladás
- csontritkulás
- szabálytalan vagy gyenge menstruáció
- arcüregproblémák
- emésztési és bélproblémák
- hátfájás
- merev nyak és láb

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 4
Heti: 12
Havi: 44
Össz.: 5 989

Látogatottság növelés
Oldal: Az Öt Tibeti Rítus
MUNKAHELYI STRESSZ ÁRTALMAINAK CSÖKKENTÉSE TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL - © 2008 - 2020 - stresszmentesen.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »