MUNKAHELYI STRESSZ ÁRTALMAINAK CSÖKKENTÉSE TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL

A holisztikus energiaterápia a stressz csökkentése révén hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a menedzser betegségek és a stressz által okozott fizikai és lelki problémák megelőzéséhez.

A pozitív gondolkodásról

"Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget." (Winston Churchill).

 

Einstein bebizonyította, hogy az univerzumban minden energia. A vonzás törvénye kimondja, hogy minden gondolat és érzés meghatározott frekvencián rezeg és vonzza magához a hasonló frekvencián rezgő energiamintázatokat.

Miért fontos ezt tudnunk?

Azért, mert érzéseinkkel és gondolatainkkal hatással vagyunk az életünk alakulására.

Ebben a pillanatban is azokat az eseményeket és embereket vonzzuk szép lassan az életünkbe, amilyen érzéseket ebben a pillanatban kibocsátunk magunkból. Ha ezek jó érzések, akkor megnyugodhatunk. Ha ebben a pillanatban a félelem vagy az aggódás érzését érezzük valamivel kapcsolatban, akkor mágnesként vonzzuk magunkhoz azokat a jövőbeni helyzeteket és eseményeket, amikor majd ugyanezt az érzést fogjuk megtapasztalni.

Természetesen senki sem fogja majd neked bebizonyítani azt, hogy a jövőbeli esemény a mostani érzéseidnek és gondolataidnak a következménye. A tudomány ugyanakkor már bebizonyította, hogy az univerzumban a legcsekélyebb energia sem vész el, hiszen az energia nem tud eltűnni, csak az egyik állapotból a másikba átalakulni. Ez az energia megmaradás törvénye a saját életedre vonatkoztatva.

Egyre több tudományos kutatás igazolja azt is, hogy a pozitív gondolkodás és módszerei nagyon nagy segítséget jelenthetnek az életedben és előnyei az egészségi állapotodban is megmutatkoznak.

A pozitív gondolkodás előnyei:

-    Hosszabb élettartam
-    Ellenállóbb immunrendszer
-    Csökkenti a stressz káros hatásait a szervezetre
-    Szív-és érrendszeri betegségek alacsonyabb kockázata
-    Jobb fizikai és lelki állapot

A pozitívan gondolkodó emberek általában egészségesebb életet is élnek, mivel időt szakítanak fizikai és lelki állapotuk megőrzésére és ápolására. Eljárnak edzeni, szaunázni egészségesen étkeznek és általában kevesebbet dohányoznak és ritkábban fogyasztanak alkoholt.

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy nem veszünk tudomást az életünk kellemetlen eseményeiről és mantraként mondogatunk önmagunknak pozitív szavakat. Ez inkább egyfajta hozzáállás az élet dolgaihoz amivel tudomásul vesszük a nehézségeinket és reménykedünk abban, hogy sikerül jól megoldanunk…ahelyett, hogy folyamatosan a legrosszabbra számítanánk.

A pozitív gondolkodásnak nagyon sok ellenzője is van, akik azt állítják, hogy ezt a koncepciót az egyszerű embereknek találták ki, az egésznek semmi értelme és nem működik, de legalább jó pénzt keresnek azok akik a témáról könyveket írnak. A véleményem az, hogy mivel mindenki a saját tapasztalataiból alkotja meg a saját világképét, így az ellenzőkkel sem lehet vitába szállni, mert mindenkinek igaza van. Oka van annak, hogy ez náluk nem működik, ahogy oka van annak is, amiért másoknál ez a módszer nagyon jól bevált.

De miért van az, hogy ez egyeseknél működik, másoknál pedig nem? A titok az érzelmi energiák áthelyezésében keresendő.

Addig lehetetlen pozitívan gondolkodni amíg rettegsz attól, hogy mi fog veled történni. Ha el tudod fogadni a legrosszabbat ami csak történhet veled és megbékélsz sorsoddal, akkor észre fogod venni azt, hogy a lelkedről egy hatalmas teher fog lekerülni. Ha ez megtörtént, akkor utána megjelenik a remény érzése mely inspirálni fog téged konkrét lépések megtételére, amivel javíthatsz a helyzeteden. Ekkor már nem a bénító félelem fog benned dolgozni hanem az erő, hogy változtass. Az erő szintjén már olyan kreatív ötleteid lehetnek a helyzet megoldására vonatkozóan, mely a félelem szintjén rejtve voltak előled.

Ha ebben a pillanatban is rossz érzések gyötörnek valamivel kapcsolatban, akkor érdemes elgondolkozni a fenti okfejtésen, mert ez egy jól bevált módszer is arra, hogy megold jelenlegi élethelyzetedet.

Ha eljutottál az erő szintjére, akkor próbáld meg az alábbi mondatokat folyamatosan mondogatni magadban, átérezve ezek pozitív rezgését utazás, bevásárlás, mosogatás, takarítás, meditálás közben:

- Milyen szerencsés és örömteli eseménynek kellene bekövetkezni, hogy a helyzet javuljon?

- Mit tehetnék, hogy ez a dolog minél hamarabb megnyugtatóan megoldódjon?

- Hogyan élhetnék egy boldogabb, bőségesebb és egészségesebb életet könnyedén?

A mondatoknak két hatalmas előnye van:

1. Azzal, hogy folyamatosan mondogatod magadban lefoglalod az elméd azon részét, ami a múlt eseményein bánkódik vagy a jövőbeli eseményektől fél.

2. Az elméd elkezdi keresni a választ a kérdéseidre.

Érted már mit jelent az érzelmi energiák áthelyezése? A megoldások általában magasabb rezgésszinteken jelennek meg, melyet Albert Einstein is felismert „problémákat nem lehet azon a tudati, gondolkodási szinten megoldani, ahol keletkeztek.”

A holisztikus energiaterápia segítséget nyújt abban, hogy jelenlegi energiamintázatodat harmonizáld és egy magasabb energiaszintre kerülj.

Remélem segíthettem!

Szerző: Szabó Attila © 2013

http://holisticpersonaldevelopment.com

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 4
Heti: 9
Havi: 41
Össz.: 5 986

Látogatottság növelés
Oldal: A pozitív gondolkodásról
MUNKAHELYI STRESSZ ÁRTALMAINAK CSÖKKENTÉSE TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL - © 2008 - 2020 - stresszmentesen.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »